Nieuws
7 oktober 2018

In Memoriam Gerben Koeslag

8 oktober 1966 - 8 oktober 2018 

Op zijn 52ste verjaardag is Gerben Koeslag overleden. Gerben was sinds 2015 vennoot bij Sparkling Projects.

Gerben is opgeleid als Maritiem officier. Dat praktische van de hogere zeevaartschool kenmerkte zijn hele werkwijze. Problemen pak je direct aan en los je op. In 1993 kwam Gerben aan wal te werken bij Lovink Terborg en later bij DRU.
In 1996 kreeg hij een baan bij Aviko. Van planner groeide hij uit tot productie-verantwoordelijke en later tot senior projectleider voor nieuwbouwprojecten. Het bracht hem weer over de grens in Polen en China. Binnen de complexe projecten werd koeltechniek zijn grote liefde. Hij besloot post-HBO Koudetechniek te gaan studeren waarmee zijn praktische kennis voorzien werd van een stevige theoretische basis.
Deze combinatie maakte hem uniek.

In 2015 sloot Gerben zich aan bij Sparkling Projects. De bouw van nieuwe fabrieken en het verbeteren van bestaande processen was zijn lust en zijn leven. In 2016 kwam daar commissioning van installaties bij: beoordelen of een apparaat ook daadwerkelijk presteerde wat in de opdracht was vastgelegd. Streng en betrokken deed hij zijn werk. Waar het niet goed was, kreeg de leverancier direct advies mee hoe het kon worden verbeterd.

Ook binnen Sparkling Projects nam hij steeds meer verantwoordelijkheid op zich. In 2018 heeft hij nog de financiële verantwoording opnieuw opgezet.

In Gerben verliezen wij een betrokken, zeer deskundige en enthousiaste collega.  

Wij wensen zijn kinderen, ouders en vriendin veel sterkte bij dit grote verlies. 

Collega’s Sparkling Projects