Sparkling Projects
Zonne-energie
1/1

Zonne-energie

Zonne-energie heeft enorm veel potentie. De opbrengst per paneel verbetert continu en de turn-key prijzen van de systemen blijven dalen. De overheid stimuleert het gebruik van zonnepanelen op grote daken met verschillende subsidies. Wachten met investeren heeft geen zin want de subsidies worden jaarlijks afgestemd op de technologie en kostprijs van dat moment. 

Sparkling Projects heeft inmiddels voor meer dan 100 bedrijven en scholen een positieve business case gecreëerd met zonnepanelen. Zowel in bestaande bouw maar ook bij nieuwbouw. Met meer dan 15 jaar ervaring in de solarsector zijn we één van de toonaangevende ingenieursbureaus op het gebied van zon-PV.

Wij bieden onder andere de volgende diensten:

  • ontwikkelen en realiseren van zowel dak-installaties als vrij veld systemen;
  • aanleveren van een technische en commercieel compleet bestek en het verzorgen van de aanbesteding;
  • uitvoeren van inspecties en oplevering conform NEN1010:2015 (met aandacht voor de bliksembeveiliging, de bedrijfszekerheid en eisen opstalverzekering);
  • inventariseren en verzorgen financieringsmogelijkheden (groenfinanciering, projectfinanciering, MIA/SDE)
  • structureren zonnepanelenproject tussen verschillende juridische entiteiten en voor bedrijfsverzamelgebouwen;
  • optimaliseren interactie zonnepanelen met het eigen energieverbruik en de inzet van energieopslag.


Met Sparkling Projects krijgt u een kwalitatief goed project tegen een scherpe prijs. Ook als u derden laat investeren borgen we de kwaliteit zodat u baas blijft op eigen dak. 

Meer weten over Zonne-energie?

Neem contact op met Koos Agtereek of Steven Lobregt.

Onze werkvelden

Enkele van onze referenties

Onze zonne-energie projecten

Anders tegen zonnepanelen aankijken!

Noorderlicht - Zon-pv oplossingen

Wel baas op je eigen dak, mooie financiële rendementen en toch de voordelen van professionele projectontwikkeling? Door deel te nemen in Noorderlicht wordt Zon-pv wel rendabel.Noorderlicht is van bedrijven met een groot energiegebruik. Bedrijven die kritisch aankijken tegen risico’s en rendementen en nu zelf nog niet investeren in zonnecellen.