Home / Ons team / Ron Raangs

Ron Raangs

Koeling is de basis van onze huidige voedselvoorziening en is dus haast niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Denk bijvoorbeeld aan het jaarrond bewaren van sommige groenten en fruit en transport van voedingsmiddelen, nagenoeg vanuit en naar de hele wereld. Mijn specialisme is industriële koudetechniek waarbij het product of achterliggende processen centraal staan. De koelinstallatie moet in dienst staan van de klant, met aandacht voor de producten en de processen en niet andersom, dit vind ik erg belangrijk in mijn werk. Samen met klanten en installateurs de mooiste en best passende oplossing vinden en realiseren, dat maakt me blij.

Ik heb een natuurkundige achtergrond, dit maakt het voor mij mogelijk om op verschillende manieren en op verschillende niveaus naar processen te kijken. Zowel hoofdlijnen als details, waar nodig, maken het werk hierbij interessant. Er is in dit vakgebied geen standaard installatie die in alle gevallen ideaal is. Ik zie het als mijn rol om de vraag die een klant heeft te vertalen naar een optimale uitvraag richting installateurs, en de klanten te begeleiden bij de aanschaf op optimalisaties van installaties passend bij de ambitie, producten, processen, en andere overwegingen.

Mijn specialismen zijn o.a. thermodynamische berekening aan koude-installaties en thermo-fysische berekeningen aan bijvoorbeeld producten, processen of gebouwde constructies. Interessant daarbij vind ik vooral de gevallen waar standaard software niet meer in voorziet. Uiteindelijk komt het dan neer op de bekende natuurwetten, het Mollier-diagram van vochtige lucht, PH-diagrammen van koudemiddelen en mengsels, energie- en massa-balans, etc.

Het werken in de energiebranche is interessant omdat dit op dit moment erg in beweging is. De manier waarop we naar energie en andere resources gaan kijken verandert (denk aan energiebronnen, energieprijzen, energiedragers, etc.) en dit vereist een nieuwe manier van denken voor alle partijen. Het mooie van werken bij Sparkling Projects is dat we veel verschillende kennis in huis hebben waarmee we klanten op nagenoeg alle vakgebieden betreffende duurzaamheid kunnen ontzorgen.

Neem contact op

Ecofactorij 18, Apeldoorn
Postbus 10209
7301 GE Apeldoorn

T +31 55 540 1910
sec@sparklingprojects.nl

Uw bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw