Duurzame oplossingen

ONZE WERKVELDEN

Creatieve oplossingen voor inspirerende energie-innovaties

Sparkling Projects maakt innovaties op het gebied van duurzame energie haalbaar.

We geven onze opdrachtgevers inzicht in de mogelijkheden die het opwekken en toepassen van duurzame energie voor hun bedrijf of organisatie heeft. Dat doen we vanuit een vijftal werkvelden, die elkaar aanvullen en versterken. Samen vormen ze een compleet pakket aan diensten en oplossingen, die leiden tot inspirerende energie-innovaties.

ONZE EXPERTISES

Van samen denken naar samen doen

Sparkling Projects houdt van aanpakken. Dankzij onze jarenlange expertise weten we wat er speelt in de energiewereld, welke uitdagingen er zijn en hoe we oplossingen op maat kunnen realiseren voor onze opdrachtgevers. Het begint altijd met een goed idee. Het startpunt voor innovatieve energieprojecten die de wereld voorgoed veranderen.

Susidie- en financieringsadvies

Het realiseren van energie-innovaties is kostbaar. Subsidies bieden vaak uitkomst, maar de aanvraag is specialistenwerk. Het vraagt om kennis van techniek, kosten en opbrengsten. Sparkling Projects kent alle provinciale, landelijke en Europese subsidiefondsen en begeleidt het aanvraagtraject van energie- en milieusubsidies. Ook denken we graag mee over innovatieve andere manieren van financiering.

Project ontwikkeling

Een goed idee is nog geen innovatie. Het vaak langdurige traject van denken naar doen vraagt om constante monitoring, bijsturing en problemen oplossen. Sparkling Projects ondersteunt u daarbij. We begeleiden innovatieve energieprojecten en ontwikkelen die zelf. We stellen kaders en doelen en worden niet zenuwachtig van tegenslagen gedurende de realisatie. Er is namelijk altijd een oplossing.

Meet- en regeladvies

Energiesystemen kunnen altijd beter. Door ze nauwkeurig in te regelen en af te stellen. Door voorwaarden te scheppen dat afzonderlijke systemen met elkaar kunnen communiceren. En door ervoor te zorgen dat storingen tot een minimum beperkt worden. Het meet- en regeladvies van Sparkling Projects zorgt ervoor dat u het meeste rendement uit uw energiesystemen kunt halen.

Technisch advies

De zes partners van Sparkling Projects zijn ervaren ingenieurs die techniek door hun aderen hebben stromen. Ze hebben praktische en actuele kennis van de nieuwste technologieën en adviseren daar niet alleen over, maar kunnen ook hands-on aan de slag met het technisch ontwerp van installaties en systemen. Wij weten wat werkt, hoe het werkt en hoe u er nog meer rendement uit kunt halen.

Project management

Een innovatie leg je niet op, die moet breed gedragen worden. Vaak gaat het dan ook niet om de inhoud van het project, maar om de mensen met wie je werkt. Sparkling Projects stelt strategische teams samen en motiveert en enthousiasmeert de leden om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het project. Wij zetten mensen in hun kracht, geven ze alle vrijheid en halen het beste uit hen naar boven.

Onderzoek & ontwikkeling

De technologische ontwikkelingen in de energiewereld volgen elkaar in rap tempo op. Zo zijn wij in de industriële koeltechniek al bij 80% van die innovaties direct betrokken. Sparkling Projects onderzoekt de nieuwste technieken op haalbaarheid en betaalbaarheid en we ontwikkelen én realiseren innovatieve systemen voor eigen risico en rekening. Voorop lopen in de energietransitie is de pijler onder ons bestaan.