Home / Afstuderen bij Sparkling Projects

Afstuderen bij Sparkling Projects

Het begin van een sprankelende carrière 

Als voorloper op het gebied van de energietransitie weten studenten ons met grote regelmaat te vinden en daar zijn wij heel blij mee. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een goede opleiding van studenten in ons vakgebied. Daarom bieden wij talentvolle en gemotiveerde studenten de kans om bij ons af te studeren. Wij zijn met name geïnteresseerd in studenten werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, sustainable energy technology en duurzame energiesystemen. Om jouw afstudeeronderzoek te laten slagen, helpen wij je op weg, denken we met je mee en sturen bij waar nodig. Je kunt ook sparren met onze kundige medewerkers en relaties. Maak op deze pagina kennis met Bart en Jochem, zij gingen je voor.

Sparkling Projects adviseur Bart Overeem

Bart Overeem - is werkzaam als adviseur bij Sparkling Projects

In 2015 ben ik begonnen met HBO werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem. Eerst heb ik de studie een jaar voltijd gedaan en daarna ben ik overgestapt naar de deeltijdvariant, dus studeren en werken tegelijk. Tijdens mijn studie ging mijn interesse hoofdzakelijk uit naar de warme kant van de werktuigbouwkunde, daar gaat het onder andere over energievraagstukken en thermodynamica. In die onderwerpen wilde ik me graag meer verdiepen. In 2017 ben ik in contact gekomen met Steven Lobregt van Sparkling Projects. Ik vond het heel fijn dat ik bij dit innovatieve bedrijf naast mijn studie alvast relevante werkervaring op kon doen en ook mijn afstudeeropdracht kon uitvoeren. Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar een koelinstallatie met een innovatieve koudedrager. Het was heel leerzaam om in een innovatieve omgeving af te studeren en af en toe met collega’s te kunnen sparren over de obstakels die ik ben tegengekomen. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik echt waardevolle kennis op het gebied van koeltechniek opgedaan. Kennis die ik nu nog regelmatig gebruik bij vraagstukken van onze opdrachtgevers. Na de afronding van mijn studie is mijn deeltijdcontract bij Sparkling Projects omgezet in een voltijd contract. Momenteel werk ik er nog steeds met veel plezier. Ik hou me voornamelijk bezig met energielabeling, koeladvies, EIA subsidies, netcongestie en modelvorming.

Jochem Waverijn - studeert momenteel af bij Sparkling Projects

Ik zit momenteel in het vierde jaar van mijn studie chemische technologie van Hogeschool Utrecht. Ik heb altijd al interesse in techniek gehad en scheikunde was mijn favoriete vak. Bij andere hogescholen wordt mijn opleiding ook wel procestechnologie genoemd. Procestechnologie is ook het hoofdvak van mijn studie. Hier leer je hoe je producten ontwikkelt, verbetert en de kwaliteit ervan bewaakt. Ook leer je hoe het productieproces in elkaar steekt en je onderzoekt hoe dit efficiënter en duurzamer kan. Het is mijn ambitie om innovatieve processen en producten te bedenken en projecten op dit gebied te gaan leiden. Via een familielid die weleens samenwerkt met Sparkling Projects kreeg ik te horen waar zij zich mee bezig houden, en dat sprak me wel aan. Ik heb toen contact gezocht met Steven Lobregt en samen zijn we tot mijn onderzoeksvraag gekomen. Die luidt als volgt: kan op basis van fluctuerende afname van een kantoorgebouw, en onvoorspelbare warmte opwerking van een e-boiler, een warmtebuffer zorgen voor een energie- en kostenefficiënt warmtesysteem. Kort samengevat: hoe kunnen we ervoor zorgen dat het nieuwe warmtesysteem van het pand van Sparkling Projects stabiel blijft? Tot nu toe heb ik het hier erg naar mijn zin, ik voelde me snel op mijn gemak. Iedere week zit ik met Steven om tafel en ik kan bij vragen altijd bij collega’s op de werkvloer terecht, die hebben zoveel kennis op het gebied van warmte- en koudetechniek.  

Sparkling Projects Jochem Waverijn

Interesse om bij ons af te studeren? 

 Heb jij een bovengemiddelde interesse in innovatie en duurzame energietechnieken en vind je het een uitdaging om met een team van gedreven professionals te werken aan de versnelling van de energietransitie? Stuur dan je CV, motivatiebrief en globaal afstudeervoorstel naar sec@sparklingprojects.nl. Jouw afstudeerstage kan het begin zijn van een sprankelende carrière!

Vergaderruimte Apeldoorn duurzaam

Het unieke pand van Sparkling Projects op bedrijventerrein de Ecofactorij