Home / Nieuws / Realisatie zonnepark op koel- en vrieshuizen Lineage Logistics in Vlissingen
Nieuws
14 februari 2023

Realisatie zonnepark op koel- en vrieshuizen Lineage Logistics in Vlissingen

Eén van onze recente projecten is de realisatie van een zonnepark op de koel- en vrieshuizen van Lineage Logistics, ‘s werelds grootste koel- en vriesopslagbedrijf, in Vlissingen.

Opdrachtgever Lineage Logistics wil toonaangevend zijn als het gaat om duurzame en innovatieve oplossingen in de koel- en vriessector. Overal waar het kan liggen nu zonnepanelen op de daken van de koel- en vrieshuizen op de locatie in Vlissingen, voorheen onderdeel van de Kloosterboer Groep. Sinds december 2022 zijn alle fases van het project operationeel. Ruim 24.000 zonnepanelen kunnen 14 megawatt piekvermogen aan stroom leveren, wat zorgt voor een flinke CO2-reductie. Circa 35% van het energieverbruik wordt hiermee op locatie opgewekt.

Sparkling Projects heeft het project van begin tot eind begeleid. Van de eerste subsidieaanvraag tot en met de begeleiding van de uitvoering. Ook het dynamisch doorrekenen van de 10 kV ring en de interface met netbeheerder Stedin voor het afschakelen van het zonnepark behoorden tot de werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van zonne-energie? Wij hebben ruim 15 jaar ervaring en ontzorgen u graag.